ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
       

Στη χερσόνησο των Μεθάνων η μορφολογία του εδάφους παρουσιάζει ανάγλυφα την ηφαιστειογενή προέλευση της χερσονήσου. Αυτή η φυσιολογία του εδάφους βοήθησε στο να δημιουργηθεί στην περιοχή της χερσονήσου ένα πολύ όμορφο καταπράσινο περιβάλλον, ανάμεσα στους λόφους, στις κοιλάδες και στα χαμηλά οροπέδια της.

Αυτή η περιοχή, που χαρακτηρίστηκε ως περιοχή φυσικού κάλλους, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πεζοπορικές και ορειβατικές εκδρομές, ανάμεσα σε αρχαία πετρόκτιστα μονοπάτια, ηφαιστειακούς κρατήρες, πλαγιές γεμάτες πεζούλες, αρχαίες στέρνες, εγκαταλειμμένους παλιούς οικισμούς και μοναδικές γραφικές βυζαντινές Εκκλησίες. Έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του εναλλακτικού τουρισμού.

Το περιηγητικό ενδιαφέρον μέσα από τα μονοπάτια της χερσονήσου των Μεθάνων είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί ο επισκέπτης να συνδυάσει την πεζοπορία με την ανακάλυψη των τοπικών προϊόντων και τη μελέτη της μοναδικής χλωρίδας της χερσονήσου, να επισκευθεί τους 30 κρατήρες των ηφαιστείων, τις θέσεις των αρχαιολογικών χώρων, τα παραδοσιακά χωριά των Μεθάνων και να έρθει σε επαφή με τους αυθεντικούς κατοίκους της χερσονήσου και να νοιώσει την αγάπη και τη φιλοξενία τους


Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα οποία κάνουν τα Μέθανα ένα μοναδικό προορισμό
για τους «ψαγμένους», είναι αυτά που κυριαρχούν στα βίντεο.