ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΥΜΑΤΑ
ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΗΡΕΜΕΣ, ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ & ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΣ)
ΚΑΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ: ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ 30 ΚΡΑΤΗΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ-ΚΡΑΤΗΡΕΣ-ΣΠΗΛΑΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
Η ΣΠΑΝΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ, ΣΠΑΝΙΕΣ ΟΡΧΙΔΕΕΣ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, ΑΓΡΙΟΒΙΟΛΕΤΕΣ ...
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΘΕΑ
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΟΠΤΙΜΙΣΤ, ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΚΑΙ ΣΛΑΛΟΜ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ
 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
       

Τα Μέθανα βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 2 ώρες με το ferry boat ή με το αυτοκίνητό σας. Αν και ενώνονται με την Πελοπόννησο με μία στενή λωρίδα γης 300 μέτρων, στην ουσία πρόκειται για νησί, αφού όλη η χερσόνησος βρέχεται από θάλασσα.

Τα Μέθανα αποτελούν μία από τις πιο κατάλληλες περιοχές για Οικογενειακό Τουρισμό, αφού διατηρούν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που δεν υπάρχουν πια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Καταπράσινα τοπία, μονοπάτια, σπάνια χλωρίδα, πανίδα, παραδοσιακό χρώμα, απλότητα, ηρεμία και πολλά αξιοθέατα, αρχαιότητες, Εκκλησίες, ξωκλήσια και Βυζαντινές Εκκλησίες με πανέμορφες αγιογραφίες.

Υπάρχουν πολλές μορφές ασφαλούς εναλλακτικού τουρισμού, κλειστές και ελεγχόμενες περιοχές, αμμουδερές και βοτσαλωτές παραλίες με αβαθή νερά. Έτσι οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών τους και να απολαμβάνουν εκτός από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η χερσόνησος, την ηρεμία και τις χαρές των διακοπών μαζί με τα παιδιά τους.

Ιστιοπολοϊα, "Κανόε Καγιάκ Ήρεμων νερών και σλάλομ", άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες, καταδύσεις, ψάρεμα, αγώνες Ποδοσφαίρου 5Χ5, Πινγκ πονγκ, Βόλευ, Μπάσκετ 3Χ3 και Σκάκι, είναι δραστηριότητες που θα βρείτε για τα παιδιά σας όλο το καλοκαίρι.

Επίσης με τις θειούχες ή χλωριονατριούχες Ιαματικές Πηγές των Μεθάνων ξεκουράζεστε, βελτιώνετε την υγεία σας και αποκτάτε ομορφιά και ευεξία, εσείς και η οικογένειά σας.

Τα τελευταία χρόνια ο οικογενειακός τουρισμός στη χερσόνησο των Μεθάνων, έχει αυξηθεί, γιατί εκτός από την γρήγορη πρόσβαση που υπάρχει με αυτοκίνητο, τα Μέθανα προσφέρουν πολλά, όπως γράφουμε πιο πάνω, στον οικογενειακό τουρισμό και κυρίως πολύ οικονομικές και πολυήμερες διακοπές μπροστά στη θάλασσα και κοντά στην Αθήνα.

Οι αμμουδερές, βοτσαλωτές παραλίες, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, τα θαλάσσια παιχνίδια, το ψάρεμα και οι πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή μαζί με τους ρομαντικούς περιπάτους στην παραλία της Λουτρόπολης, στο νησάκι των Αγίων Αναργύρων, στο Βαθύ, στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Γεώργιο, το ηλιοβασίλεμα, εγγυόνται αξέχαστες και μοναδικές οικογενειακές διακοπές, στα Μέθανα.