ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
       

Η χερσόνησος των Μεθάνων, ένας τόπος φυσικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας, έχει χαρακτηριστεί περιοχή φυσικού κάλλους και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πεζοπορικές εκδρομές στα μονοπάτια της, σε ένα πολύ όμορφο καταπράσινο περιβάλλον, ανάμεσα στους λόφους, στις κοιλάδες και στα χαμηλά οροπέδια της.

Επίσης η χερσόνησος των Μεθάνων προσφέρεται για περιηγήσεις με ηλεκτρικό ποδήλατο, σε μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες διαδρομές. Αυτές οι διαδρομές είναι προσαρμοσμένες σε διαφορετικά μήκη και επίπεδα δυσκολίας για να ταιριάζουν στα διαφορετικά επίπεδα των επισκεπτών. Οι ξεναγήσεις μας ξεκινούν και τελειώνουν στο λιμάνι των Μεθάνων.

Στη χερσόνησο των Μεθάνων ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και να συνδυάσει την Πεζοπορία με τη μελέτη της μοναδικής Χλωρίδας και Πανίδας της χερσονήσου, να επισκευθεί τους 30 κρατήρες των Ηφαιστείων, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Παραδοσιακά Χωριά των Μεθάνων.

Σε όλη τη χερσόνησο των Μεθάνων υπάρχουν πολλές Εκκλησίες, ξωκλήσια και Βυζαντινές Εκκλησίες, με πανέμορφες αγιογραφίες για όσους θέλουν να τις επισκεφτούν.

Επίσης οι βραχώδεις ακτές της χερσονήσου των Μεθάνων προσφέρονται για ελεύθερες καταδύσεις, ψάρεμα με ψαροντούφεκο και ψάρεμα από τα βράχια ή με βάρκα.

Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων υπάρχει ο ΝΟΜ ΝΗΡΗΙΣ, στον οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ασχοληθεί στις διακοπές του με την ιστιοπολοϊα και με το "Κανόε Καγιάκ Ήρεμων νερών και σλάλομ". Ο Όμιλος κάθε χρόνο διοργανώνει τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης "Μεθάνων-Νηρηίδος", στον οποίο συμμετέχουν αρκετά σκάφη, τα πληρώματα και οι οικογένειες των οποίων δέχονται την φιλοξενία του τόπου και γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά αξιοθέατα των Μεθάνων.

Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων όλο το καλοκαίρι για τους επισκέπτες και τα παιδιά τους διοργανώνονται Αγώνες Ποδοσφαίρου 5Χ5, Πινγκ πονγκ, Βόλευ, Μπάσκετ 3Χ3, Σκάκι και Τάβλι από τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους των Μεθάνων.

Τέλος, τα Μέθανα προσφέρουν από τα πολύ παλιά χρόνια τις Ιαματικές Πηγές τους, προκειμένου οι επισκέπτες να βελτιώσουν την υγεία τους και να αποκτήσουν ομορφιά και ευεξία, κάνοντας παράλληλα οικονομικές και πολυήμερες διακοπές οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.